Rookmelders

In onze categorie ‘Rookmelders’ hebben wij verschillende apparatuur op het gebied van brandpreventie die jou kan waarschuwen in geval van nood. Zo hebben wij koolmonoxidemelders, hittemelders en rookmelders. Kies de juiste melder voor de juiste ruimte.

Koolmonoxidemelders

Een koolmonoxidemelder beschikt over CO-sensoren die alarm slaan wanneer er zich hogere waarden koolmonoxide in de lucht bevinden. Plaats de melder in een ruimte waar zich een toestel bevindt die veel brandstof verbruikt, zoals de keuken, woonkamer, slaapkamer, badkamer of de stookruimte. In ons assortiment hebben wij een koolmonoxidemelder die een luid alarm afgeeft van 85 decibel. Deze is eenvoudig te installeren en voorzien van een testknop. Ook hebben wij een melder die tevens kan dienen als thermometer via de dubbele functie van de display.

Rookmelders

Dit apparaat reageert op rookvorming in geval van brand. De melder detecteert niet alleen vuur maar waarschuwt ook door het afgeven van een alarm. De meeste van onze rookmelders geven een alarmsignaal van 85 decibel af. In geval van rookvorming is het alarm dan ook goed te horen. Wij hebben o.a. een melder met noodverlichting die beschikt over de tweede generatie Thermoptek™ sensortechnologie en de allernieuwste ontwikkelingen op het gebied van rookdetectie met thermische ondersteuning. Dankzij deze technieken heeft de melder een snellere reactietijd bij zowel het detecteren van smeulbrand als uitslaande brand en een verkleinde kans op vals alarm.

Hittemelders

Dit type brandmelder signaleert warmte in plaats van rook. De hittemelder wordt gebruikt in ruimtes waar een rookmelder een vals alarm zou kunnen geven, bijvoorbeeld in keukens, garages en vochtige ruimtes. Wij hebben een hittemelder die de temperatuurverandering controleert en continue de vooraf ingestelde aanspreek-temperatuur meet, deze ligt tussen 56 °C - 64 °C. Voorzien van lithium batterij die automatisch inschakelt na montage. Deze batterij is niet verwisselbaar en heeft een levensduur van wel 10 jaar. Een hittemelder is een betrouwbare optie in geval van snel ontwikkelende branden.

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Scroll to top